maandag 18 juli 2011

YUMMY FOOD RECIPES

Tajine
Probeer eens een Marokkaanse Tajine, een aardewerk kegelvormige stoofpot. Het eten wordt gegaard door de condens die circuleert door de pot, het lijkt qua werking op een braadpan. Je kan er één halen bij een Marokkaanse toko, ongeveer 20-25 euro. Voordat je een ongeglazuurde tajine voor de eerste keer gebruikt moet je de schaal een paar uur in water leggen, zodat hij niet barst tijdens het koken, je hebt ook een sudder plaatje nodig. Het is erg makkelijk en gezond, je doet alle ingrediënten in de pot, op het vuur en wachten tot het klaar is ! 

Hieronder een super lekker recept, gevonden in La Place magazine:

Tajine met vis en groenten, 4personen:

750gr witte vis, in stukken
2el olie
1 winterpeen, in blokjes
2 tomaten, in partjes
1 courgette, in blokken a 3cm
1 rd paprika, in ringen
1 rd peper, ontpit en in ringen
450gr aardappelen, in blokjes
voor de saus:
sap van 1 citroen
4 el olijfolie
3 tn knoflook, geperst
klein bosje koriander, gehakt
klein bosje platte peterselie, gehakt
3tl paprika poeder
2 tl komijn poeder
1 tl cayennepeper
3 laurierblaadjes
3tl Marokkaanse kruiden
peper en zout

Meng de ingrediënten voor de saus in een kom en houdt het apart. Doe de olie in de tajine en laat hem heet worden op laag vuur. Bedek de bodem de aardappelen en de wortels. Leg de vis erop. Bouw de groenten op in een piramide vorm. Eerst de courgette, dan de paprika en als laatste de tomaten en rode pepers. Giet de saus eroverheen. Dek af en laat de tajine in 50-60minuten langzaam gaar worden. Kijk om de 10 minuten of er genoeg vocht is en voeg evt. klein beetje water toe. Je kan het gerecht in de pot als geheel op tafel zetten, lekker met een salade en Turks brood.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten