maandag 18 juli 2011

CITY REPORT

Stockholm wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd, het is ook echt een hele mooie en schone stad, veel water en mooie straten. Onze favoriete wijk is Södermalm, het heeft de “negen straatjes” sfeer van Amsterdam, veel aanbod voor vintage shoppen en goede jonge designer winkels. 

We hebben, afgelopen januari toen het nog sneeuwde, de beste “things to do & see” voor je in kaart gebracht. Daarnaast is de Götgatan een leuke straat met veel bekende winkels zoals H&M, Monki, etc, al die winkels staan niet op de kaart. De kaarten hebben we gemaakt met behulp van google maps.


Er waren zoveel goede winkels dat we Södermalm verdeeld hebben in een linker en een rechter gedeelte.

 
Linker gedeelte:
De rode bollen geven de 2de hands winkels aan, in de bolletjes staat het huisnummer. 2de hands winkels zijn Beyond retro, Herr Judit en Stockholm Stadsmission; een geweldige winkel die zowel servies als kleding verkoopt.

Beyond Retro, 2de hands winkel

Stockholm Stadsmission, 2nd hands winkel
Als je daar toch bent, check de roze bollen die de “ things to do” aan geven. Je kan bij Yttersta Tvargrand huizen bekijken die in de oude stijl gebouwd zijn en wandelen naar Skinnarviksberget waar je zicht hebt over Stockholm 53 meter boven het waterpeil. “Off map” ligt Hornstull Strand,  en ligt bijna in de linker punt van Söder ligt, aan de onderkant. Het is een hip strand waar veel jongeren bij elkaar komen en waar je lekker kan eten.
 

Rechter gedeelte:

Sofo is een leuke wijk met allerlei kleine winkeltjes en ligt tussen Folkungsgatan en de Ringvägen, voor meer info check www.sofo-stockholm.se. We hebben de leukste voor je bezocht.

Check de rode bollen voor de 2de hands winkels; Emmaus, Butik Under (kids), Beyond Retro, Lisa Larsson, Nytorget, Sivletto, Stockholm Stadsmission.

Emmaus, 2de hands winkel

Emmaus, 2de hands winkel

Emmaus, 2de hands winkel

Emmaus, 2de hands winkel
De groene bollen geven leuke (designer) winkels aan; 10 grupen textil (Sweedse textiel ontwerpers), Granit (leuke keuken en interieur spullen) en Design Torget (design gadgets en boeken).

Granit, keuken en interieur spullen
In de Bruno Gallerian vindt je oa. Flying A (vrouwen en mannen merk) en multibrand store A place ( oa. Acne, Henrik Vibskov, Nudie, Y3, Raf Simons, Helmut lang, Mads Norgaard).

A Place, multibrand winkel

A Place, multibrand winkel
Verder vind je in Södermalm Tjalla Malla; een winkel waar jonge ontwerpers hangen, Sneakers’n Stuff ( sneaker winkel) en Konst-ig (leuke boekenwinkel). 
Bij Boutique Frash wordt het openings feest voor de trade shows gegeven, meer dan 100 street/snowboard/skateboard merken showen daar hun collectie, waarna het tot de late uurtjes erg gezellig blijft. De aankomende show is 10-11 Augustus 2011, check www.boutiquefrash.com.

Muggen, lumch en koffie
Om de honger en de dorst te stillen kan je terecht bij de blauwe bollen. Muggen (leuke lunch en koffie plek), Samba Sushi (lekkere sushi), Coffice (een leuke lunch plek waar je ook de hele dag kan werken, veel freelancers, check hun site om een stoel te reserveren, www.coffice.coop), Café String ( een gek cafeetje, ingericht met 2de hands meubels, leuk voor kopje koffie) in Nytorget zit een deli lunch zaak met een supermarkt erin, alles biologisch. Helemaal onderaan op de kaart vind je Nyfiken Gil (een barbeque restaurant met live muziek in de zomer, vlak bij het strand), Mosebacke (een restaurant met het beste uitzicht over Stockholm met live jazz muziek, lekker lunchen en ’s avonds dansen!) en tot slot Herman’s (lunchen vegetarisch). Daar hebben we heel lekker gegeten, je betaalt 1 prijs en dan mag je alles opscheppen wat je wil, incl een drankje, met een lekker taartje toe.
Herman's, vegetarische lunch

Nog wat “sight seeing” om de trip compleet te maken, check de roze bollen. Bij Katarrina Hissen kan je een lift omhoog nemen, dan heb je mooi uitzicht over Stockholm en check bij het foto museum, Fotografiska, de allerlaatste exposities.

Mocht de kaarten niet helemaal duidelijk zichtbaar zijn, mail dan naar lostandfound_online@me.com, dan sturen wij je het bestand toe. In de volgende blog meer over het noorden van Stockholm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten