zaterdag 3 augustus 2013

CITY REPORT AMSTERDAM NOORD

I LOVE AMSTERDAM NOORD!
What to do this weekend? Kom naar Amsterdam Noord en ontdek wat nieuwe leuke plekjes. Achter CS kan je het pontje nemen naar de kade bij de NSDM werf, waar je Pllek, Noorderlicht en IJ-kantine hebt, maar het is ook echt gezellig als je het pontje neemt naar de Buikslotermeerweg, het pontje die rechtdoor gaat.

Als je aan de overkant bent moet je sowieso het EYE film museum moet bezoeken, check eye film voor meer info. Imposant gebouw, van binnen en buiten.

TOREN
Onder het oude Shell gebouw, wat gekocht is door ID&T, zit Toren. Een restaurant met een groot buiten terras. Door de relaxte sfeer en lekkere muziek is het goed vertoeven.


Eten kan je bestellen bij Toren, of bij de wisselende buitenkeukens, zoals hanburgers bij de Thrill Grill bus. De lasagne van Toren zelf zou ik niet aanraden, die was koud van binnen.

TOLHUISTUIN
Een verborgen parkje, de Tolhuistuin. Het park is de hele zomer open. Voormalig terrein dat bij het Shell gebouw hoorde, is nu helemaal veranderd. Er staat een houten podium, een mooie luifel en een bar, die opgebouwd is van oude deuren. Het meubilair in de bar is bijelkaar gezochte 2de hands meubelen, waardoor het een gezellige huiselijke sfeer krijgt. In het gras staan bankjes, zitbanken van omgebouwde sloepjes en kussens om lekker op te hangen, de bomen zijn sfeervol uitgelicht. Er is een cocktail barretje en 's avonds gaat de barbecue aan. Een "old-skool" ghetto blaster zorgt voor de muziek. Een gemoedelijke en gezellige sfeer. Voor meer info en wat er allemaal te doen, qua optredens etc is check: tolhuis tuin



  
De gebouwen rond het Shell gebouw zijn erg in ontwikkeling. In samenwerking met Paradiso zullen er in de toekomst ook concerten gegeven worden.
Als je toch in Noord bent, bezoek dan ook Cafe Modern en als het echt te laat wordt, kan je er ook een nachtje blijven slapen, voor meer info check cafe modern
Fijn Weekend !













Geen opmerkingen:

Een reactie posten